behandlingar

Jag arbetar med behandling och bedömning av olika smärttillstånd och skador i leder och muskler samt rehabilitering. Du kan få råd om träning, ergonomi och information om hur du kan förebygga besvär i framtiden.


JAG ERBJUDER

  • Sjukgymnast behandling, med bas i manuell terapi med inriktning mot OMT
    OMT är en internationell specialistutbildning för fysioterapeuter och läkare. Metoden grundar sig på en helhetssyn på dig som patient. Inom OMT används, efter en undersökning, bl.a. manipulations- och mobiliseringstekniker för att behandla smärtor från leder, muskler och nerver belägna i nacke, rygg, armar eller ben. Olika träningsmetoder och egen kunskap om hur du kan förebyggga vidare besvär är en viktig del i omhändertagandet. Bedöma och analysera röntgenbilder och svar ingår också i helhetsbedömningen.
  • Idrottsmedicinsk behandling och träning enligt CSPT
    Jag behandlar skador som kan ha uppstått när du motionerat eller idrottat. Fokus i behandlingen ligger på snabb återgång till din idrott eller motionsaktivitet. Jag har tillgång till muskuloskeletal ultraljudsundersökning, laser och välutrustat gym för att snabbt ställa säker diagnos och behandla för snabbare återgång till full aktivitetsnivå.
  • Rehabiliterings träning och MTT, medicinsk träningsterapi, i vårt välutrustade gym. 
    I vårt välutrustade gym har du tillgång till effektiv och skonsam träningsutrustning, såväl maskiner, som fria vikter för att både kunna rehabiliteringsträna efter skada och besvär i hela kroppen.

UTRUSTNING:


SPECIALISERING:
Jag har sedan 20 år tillbaka även specialiserat mig på behandling av fot relaterade besvär och gör anatomiskt anpassade Balkefors inlägg
Jag är även återförsäljare av Bauerfeinds produkter.
 

Föreläsningar

Jag har genom åren haft en hel del utbildnings och föreläsningsuppdrag. På universitetet i Örebro och Uppsala har jag haft en hel del anatomi utbildningar och idrottsmedicinska utbildningar. Jag anlitas ofta av SISU och föreningslivet i Örebro med bl.a föreläsningar i idrottsmedicin, tejpning, akut omhändertagande och träning. Jag erbjuder även företagsutbildningar i bl.a ergonomi, träning och fysisk aktivitet, må bra koncept.